Nagy István szerint „időben visszataláltunk a vidék gyökereihez”

Nagy István szerint „időben visszataláltunk a vidék gyökereihez”

Nagy István agrárminiszter beszédet mond az állattartó telepek korszerûsítésére kiírt pályázat támogatói okiratainak átadásán Hajdúnánáson 2021. május 7-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország azért tudta átvészelni a koronavírus-járvány nehézségeit, mert „időben visszataláltunk a vidék gyökereihez – mondta az agrárminiszter a baranyai Somberekben kedden.

Nagy István az állattartó telepek fejlesztését szolgáló pályázat támogatói okiratainak átadásán hangsúlyozta: a gazdák, élelmiszertermelők, agrárvállalkozók fáradhatatlanul, folyamatosan gondoskodtak arról, hogy minden magyar család asztalára egészséges, természetes, tápanyagokban gazdag élelmiszer kerüljön.

– Ez az a helytállás, amely a magyar agráriumot és élelmiszeripart stratégiai ágazattá emelte, ez az az ágazat, amelynek termelése nem csökkent, hanem nőtt a járvány alatt – közölte.

(MTI)