Ismét kitiltották a Magyar Hangot a Kormányinfóról

Ismét kitiltották a Magyar Hangot a Kormányinfóról

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szokás szerint az újabb kétharmad után sem vehet részt a Magyar Hang a Kormányinfón. Lapunk munkatársa ahogy minden alkalommal, úgy most is elküldte sajtóregisztrációnkat az eseményt szervező Kormányzati Tájékoztató Központnak, ám ahogy azt az elmúlt két évben megszokhattuk, nem nyertünk bebocsátást a sajtótájékoztató helyszínére.

Riporterünk azonban jelen volt, amikor a folyamatosan telefonáló Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő társaságában az ötödik Orbán-kormány újdonsült tagja, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is megérkezett a Kormányinfóra.

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy a kormány háborús vészhelyzetet hirdet, a kabinet első döntéseit pedig tegnap ismertette. A kormány létrehozott egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot, az ebbe érkező forrásokat pedig vállalati különadókból fogják biztosítani.

A miniszterelnök bejelentése szerint a kereskedelem, energia, légiközlekedés, pénzügy és telekommunikáció területén vetnek ki különadókat az extraprofitra, a különadók 2022-ben és 2023-ban lesznek érvényben.

Részleteket viszont nem árult el Orbán Viktor, azokat majd a mai kormányinfón ismerjük meg. A kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tartja. Tudósításunk ITT, a Nagy Márton és Gulyás Gergely megérkezését bemutató videó pedig ITT tekinthető meg: