Nagy Mártonnak önálló tárcája lesz, Lázár minisztériuma új nevet kap

Nagy Mártonnak önálló tárcája lesz, Lázár minisztériuma új nevet kap

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. október 22-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Önálló minisztérium lesz január 1-jétől a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, amely a Miniszterelnöki Kabinetirodából kiválva jön létre. Az erről szóló, Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett törvényjavaslatot hétfőn nyújtották be a parlamentnek – vette észre a 24.hu.

Emlékeztettek: Nagy Márton eddig tárca nélküli, gazdaságfejlesztésért felelős miniszter volt. Ám miután Palkovics László lemondott és emiatt megszűnik a Technológiai és Ipari Minisztérium, így Nagy kapja meg az ipar területét is. A tárca egyik másik fontos területét, a közlekedést Lázár János kapja meg, így mint a javaslatból kiderül, minisztériumának új neve Építési és Közlekedési Minisztérium lesz az eddigi Építési és Beruházási Minisztérium helyett.

A rendelkezés a tárcák közt említi a december elsejével felálló Energiaügyi Minisztériumot is, amelyet Lantos Csaba fog vezetni.

Mint a lap felhívta a figyelmet, az átalakításokat az alábbival indokolják: „az orosz-ukrán háború okán bevezetett szankciós politika jelentős hátrányok veszélyével fenyeget mind az energiaügyek, mind a gazdaság területén. A veszélyek ellensúlyozása érdekében indokolt, hogy mindkét területért önálló minisztérium feleljen a kormányzati feladatmegosztási struktúrában”.