Nagy volt a rendőri készültség a Dunaferrnél

Nagy volt a rendőri készültség a Dunaferrnél

A Dunaferr dunaújvárosi üzemének bejárata (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatalmas rendőrségi készültség volt péntek este Dunaújvárosban, a Dunai Vasműnél, miután egy 50 fős biztonságiakból álló csoport akart bejutni a gyárba – mondta el a Telexnek Pintér Tamás (Jobbik), Dunaújváros polgármestere.

Mint írják, a közösségi médiában is kezdtek terjedni olyan képek és videók, hogy péntek este a szokásosnál sokkal több rendőrautó tűnt fel Dunaújváros kül- és belvárosában.

A 24.hu az olvasói pletykák alapján arról írt, hogy az ukrán tulajdonosok próbáltak bejutni, miközben bentről a dolgozókat nem engedték ki. A Dunaújváros.com nem hivatalos információi szerint „a Dunaferr társaságcsoport tulajdonlása miatti jogvita eszkalálódott ma délután/este”. A rendőri készültséget a város bevezető útjain és a Vasmű téri főkapunál észlelték.

A Telex úgy tudja, hogy a péntek esti események mögött a gyárat működtető ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosi jogvitája állhat. 

Pintér Tamás este fél 11-kor a Facebookon osztotta meg a helyi portál cikkét a történtekről, és arról írt, hogy egy „körülbelül 100 fős, security-kabátos csoport kívánt bemenni a Dunaferr területére péntek este. A rendőrség feltartóztatta, igazoltatta és visszafordította a társaságot.”

Korábban a Dunaferr kiadott egy közleményt, amelyben arról írtak, hogy ukrán agresszorok próbálták törvénytelenül megszerezni a gyár vagyontárgyait, Pintér Tamás polgármester szerint a pletyka most is ugyanez.

Az ügyben a Telex kereste a Fejér megyei Rendőr-főkapitányságot és az ISD Dunaferr Zrt.-t is, de még nem kaptak választ.