„Nagyon sokan jöttek” – Hadházy Ákos az MTVA előtt töltött első éjszakája után

„Nagyon sokan jöttek” – Hadházy Ákos az MTVA előtt töltött első éjszakája után

Hadházy Ákos az MTVA előtt sátrazik (Képernyőfelvétel: Hadházy Ákos / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokan meglátogatták, az éjszakai hideget pedig meglepően jól lehet bírni – ezt mondta a Magyar Hangnak Hadházy Ákos az MTVA székházánál töltött első éjszakája után. A politikus a tervek szerint egy teljes hétig sátorozik a köztévénél, november 4-én délután pedig mindenkit a helyszínre hív, hogy blokád alá vonják az épületet.

Nagyon sokan jöttek, nagyon jó élményekkel és beszélgetésekkel gazdagodtam, sokan hoztak ételt, italt, még egészen különleges csokoládékat is. Köszönök mindent – ezt mondta a Magyar Hangnak Hadházy Ákos, aki pénteken délután egy sátorral letáborozott az MTVA Kunigunda útján lévő székháza elé. Van nála hálózsák, így aludni is tud, a hideget pedig szavai szerint meglepően jól lehet bírni. WC van a közelében, ott mosakodni is tud, esténként azonban egy rövid időre elhagyja majd a helyszínt, hogy rendesen megfürödhessen.

A független politikus régóta tiltakozik az állami tévé kapcsán: szeretné elérni a fizetett kormányzati hirdetések betiltását és a jelenlegi „hírhamisító elnök” eltávolítását a pozíciójából. – Amíg az állami százmilliárdokból működő hazugsággyárat nem állítjuk meg, nincs esély arra, hogy bármit elérjünk a hatalommal szemben, hogy megállítsuk a kontár tolvajkormány ámokfutását – fogalmazott már korábban is. Ezek a hosszútávú céljai, amelyek eléréséhez a mostani, rendhagyó tiltakozása reményei szerint hozzájárulhat. Első körben azonban azt szeretné, hogy november 4-én délután menjenek ki az MTVA-hoz minél többen és vonják legalább néhány órára blokád alá az intézményt. – Régóta mondom, hogy minden nyomásgyakorlás attól függ, mennyien vesznek részt benne – fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy jobban fel akarta hívni erre az eseményre a figyelmét, mint egy egyszerű Facebook poszt.

Hadházy Ákos azt is elmondta, hogy a köztelevízió munkatársai is ott vannak a közelében, ha kilép a sátorból, már forog is a kamera. Tudósítást azonban a demonstrációjáról még nem látott.

A politikus nagyon szívesen látja más pártok embereit is, előzetesen azonban nem tárgyalt erről velük. Azt mondta, hogy a diákokkal egyeztetett, nehogy elvegye a teret a tiltakozásaik elől, mert szerinte most ez a legfontosabb ügy.