Nálunk nőtt leggyorsabban a befogadott unión kívüliek száma

Nálunk nőtt leggyorsabban a befogadott unión kívüliek száma

Illusztráció: Unsplash/Etienne Girardet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy év alatt uniós szinten öt százalékkal nőtt a nem uniós állampolgárok számára kibocsátott letelepedési, vagy tartózkodási engedélyek száma. A tagállamok közül hazánkban volt a legnagyobb léptékű a bővülés – írja az Eurostat adataira hivatkozva a 444.hu. Míg 2016-ban 54 814 ember jutott ilyen módon hazánkba, addig 2017-ben már 117 026, azaz 113 százalékkal emelkedett számuk.

Munkásszálló lesz az újpesti Árpád Kórházból - Jönnek az ukrán melósok? | Magyar Hang

Az újpesti Árpád úton úgy minden harmadik villanyoszlopra erősítettek kábelkötözővel egy plakátot. Rajta a magyar zászló és narancs-kék betűk, amelyek arra szólítanak fel mindenkit: „Támogassuk Orbán Viktor programját, állítsuk meg a bevándorlást". A 122-es és a 132-es szám között különösen furcsán mutatnak a Fidesz üzenetét sulykoló plakátok, mögöttük ugyanis az Árpád Kórház négy éve bezárt, emeletnyi magasságba törő ecetfákkal, bezárt bódékkal körbevett épülete található.

Az Eurostat adataiból az is jól látszik, hogy a második helyezett Bulgária 41 százalékos növekedésének csaknem háromszorosát produkálta hazánk. Összességében csak öt országban csökkent a befogadottak száma (Észtország, Csehország, Lettország, Görögország és Románia).

A portál értékelése szerint a betelepítettek számának megugrása alighanem összefüggésben áll azzal, hogy a magyar kormány 2017 végével vezette ki azt a letelepedési kötvényprogramot, aminek keretében kínaiak, oroszok és arab országok állampolgárainak tízezrei juthattak állandó tartózkodási engedélyhez.

„Már több mint kétezer ukrán vendégmunkás van Székesfehérváron" | Magyar Hang

Az ellenzék nem hülye, csak jogfosztott - véli Márton Roland, az ellenzék közös székesfehérvári polgármesterjelöltje, aki az ukrán gazdasági bevándorlás kontrolljával kezdené a munkát, ah megválasztanák. - Az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként indul Székesfehérváron, ahol a fideszes Cser-Palkovics András 2010-ben 56,5, 2014-ben pedig már 64,5 százalékos támogatottsággal győzött.

Az Európai Unió területére 2017-ig bezárólag összesen 20,3 millió unión kívüli személy érkezett és kapott letelepedési vagy tartózkodási engedélyt. Eben a tekintetben Németország a listavezető 23 százalékkal, majd Olaszország (18 százalék), Franciaország (14 százalék), Spanyolország (13 százalék) és az Egyesült Királyság (8 százalék) következik.

Csak itthon érdekes a migráció: Magyarország nem segíti a Frontex albániai misszióját | Magyar Hang

50 határőrt, 16 járművet és egy mozgó hőkamerát küld Albániába a közös uniós határőrizeti szerv, a Frontex, hogy segítsék a határon átnyúló bűnözés elleni küzdelmet a görög partokhoz közeli részeken - derül ki a Frontex hírleveléből, amelyet az Átlátszó.hu szúrt ki.