Napokon belül tele lesznek a dohányboltok egységes külsejű cigarettákkal

Napokon belül tele lesznek a dohányboltok egységes külsejű cigarettákkal

Nemzeti dohánybolt (Fotó: Caro Sodar/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Február elejétől gyakorlatilag az ország összes dohányboltjában már csak egységes csomagolásba helyezett cigarettákat lehet majd megvásárolni – értesült piaci forrásokból a 24.hu. Mint a lap írja, Lázár János 2015 júniusában még miniszterként jelentette be, hogy a kormány egységes cigarettacsomagolásokat szeretne bevezetni, ám az eredetileg tervezett 2019. május 20-ai határidőt végül két és fél évvel kitolták egy kormányrendeletben.

A türelmi idő 2021. december 31-én lejárt, de a rendelet megalkotásakor a döntéshozók ügyeltek arra, hogy a kiskereskedőket védjék, ezért a tavaly készletre vásárolt, még felmárkázott és egyedi designú termékeket a határidő lejártát követően is lehetett értékesíteni a dohányboltokban.

A felhalmozott készletek viszont a forgalomtól és a beszállítás gyakoriságától függően most már tényleg napokon belül szinte mindenhol elfogynak, onnantól az új rendelésekben szereplő termékek már csak az egységes csomagolásban kerülhetnek ki a polcokra.