Napos, 30 fok feletti vasárnap vár ránk

Napos, 30 fok feletti vasárnap vár ránk

Egy kisfiú játszik a szökőkútnál a kánikulában a Szabadság téren 2021. június 22-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyrészt felhőtlen, napos, száraz idő várható vasárnap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A déli szél főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegységben megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép szerint vasárnap sem lesz front térségünkben, de a kánikula hatására az érzékenyek körében fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét és alvászavar is jelentkezhet. Ugyanakkor dekoncentráltabbak, bágyadtabbak, fáradékonyabbak lehetünk. A szelesebb tájakon élők körében pedig fokozódhatnak a fejfájásos panaszok. Mint írják, továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra. És mivel 11 és 15 óra között extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást.

A közelekedésmeteorológiáról szólva, vasárnap napos, száraz időre számíthatnak a közlekedők, így vezetés közben elsősorban a napszemüvegekre lesz szükség. Viszont sokfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délies szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását. A meleg időben könnyen felforrósodhatnak a járművek, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk megfelelő követési távolságot, és vezessünk körültekintően.

Címkék: időjárás