Napsütés, felhők és zápor: változékony időt tartogat a csütörtök

Napsütés, felhők és zápor: változékony időt tartogat a csütörtök

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható csütörtökön – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Reggel, délelőtt még inkább csak az Alpokalján, majd a délután folyamán a nyugati és északi megyékben már másutt is lehet elszórt jelleggel zápor, zivatar.

Késő délutántól egyre inkább csak az ország középső harmadában, negyedében lehetnek záporok, zivatarok, de késő estétől ezek is gyorsan lecsengenek. Az északi, északkeleti szél délutánig csak a Nyugat-Dunántúlon, délután már a keleti megyékben is megerősödik, a Bodrogközben és környékén viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, az északi völgyekben ennél kissé hűvösebb, nagyobb városainkban enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 között valószínű, de Sopronban kissé hűvösebb is lehet.

Mint az Időkép írja, miután helyenként kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyek környezetében fülledtté válhat a levegő, így felerősödhetnek a légzőszervi megbetegedéssel élők panaszai, nehézlégzés, légszomj előfordulhat. Sőt: vérnyomás-ingadozást, rosszullétet is tapasztalhatnak az arra hajlamosak. A feltámadó szél miatt fejfájás, ingerlékenység, türelmetlenség is jelentkezhet. Ugyanakkor a front érkezése előtt még meleg lesz, így a melegfrontra érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, fáradékonyság, tompaság előfordulhat.