Napsütéssel zárulhat a hét

Napsütéssel zárulhat a hét

Napsütés. Képünk csak illusztráció! (Fotó: lacasadicomo/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Délelőtt jellemzően felhős, csapadékos idő lesz, majd nyugat felől csökken a felhőzet, az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében több órára kisüt a nap – írja vasárnapi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely szerint ebben a térségben csapadék ekkor már nem valószínű, máshol viszont elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A nyugatias szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap sem lesz front felettünk, de tovább folytatódik a fülledt idő, a magas páratartalom sokaknál okozhat kellemetlen panaszokat. Gyakori lehet a fáradékonyság, bágyadtság, dekoncentráltság. Emellett fejfájás, migrén, valamint vérnyomás- és keringési problémák is felléphetnek, többen alvászavarokat is tapasztalhatnak. A változékony időben ingadozó lesz a hő- és komfortérzet, a fülledt időben pedig nehézlégzés is előfordulhat. A záporok, zivatarok területén átmenetileg romolhat az asztmások állapota.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, a hét utolsó napján a csapadékos helyeken vizes, csúszós útszakaszokra kell számítani. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint erős, viharos széllökések ronthatják jelentősebb mértékben a járművek menetstabilitását, helyenként akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk lehet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás