Napsütést hoz a szerda

Napsütést hoz a szerda

Napsütés. Képünk csak illusztráció! (Fotó: lacasadicomo/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk szerdán – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Mint kifejtették, néhol – legkisebb eséllyel a Dél-Alföldön – előfordulhat zápor, zivatar. Napközben többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél. Zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Az Időkép arról írt, szerdán egy gyenge hidegfront éri el térségünket, így a hidegfrontra érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, de a tünetek nem lesznek intenzívek. – A hajnali órákban a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos jellegű és a görcsös panaszok. A nagy napi hőingás továbbra is vérnyomás-problémákat okozhat, a meleg időben pedig fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet. A szelesebb időben ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! – tették hozzá.