Navracsics Tiborral is tárgyalt a MÖSZ rendezvényén a főpolgármester

Navracsics Tiborral is tárgyalt a MÖSZ rendezvényén a főpolgármester

Navracsics Tibor uniós források felhasználásáért és területfejlesztéséért felelős miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester a Magyar Önkormányzatok Szövetségének egyik rendezvényén, 2022. június 24-én. (Foró: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Fotó: Adrián Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány több képviselője is ott volt a Magyar Önkormányzatok Szövetségének rendezvényén, ahol a fényképek tanúsága szerint Navracsics Tiborral is tárgyalt Karácsony Gergely – derül ki a főpolgármester Facebook-bejegyzéséből.

A posztban Karácsony reményét fejezi ki, hogy a tény, amely szerint a magyar kormány miniszteri és államtitkári szinten képviseltette magát a rendezvényen, akár új fejezetet nyithat az önkormányzatok és a kormány kapcsolatában.

A bejegyzés szerint a főpolgármester arról is beszélt, a főváros minden kapcsolatát megmozgatja, hogy hazánk mielőbb hozzájusson az országnak járó forrásokhoz, amelynek hazahozatalához a jogi normák betartására van szükség. Ennek érdekében a főpolgármester tárgyalt már Brüsszelben, és hasonló céllal készül Berlinbe is.



– Jogállam és uniós pénz, vagy uniós források nélkül újabb és újabb megszorítások – így egyszerűsödik le a képlet Karácsony szerint. A főpolgármester felhívta a figyelmet, hogy Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amelynek kormánya még nem kötött megállapodást az Európai Bizottsággal, pár hónap maradt csupán erre, különben a Helyreállítási Alap forrásait végérvényesen elbukja Magyarország.

A főpolgármester szerint ez a pénz nem a kormányé, nem az önkormányzatoké, ez a magyaroknak jár. Nagy szükségük van a településeknek erre a forrásra, hogy rezsicsökkentő, zöld, környezetbarát beruházásokkal védekezzenek a gazdasági válság, az energiaválság és a klímaválság ellen. – Nincs több időnk, az elmúlt évtizedeket végig aludtuk: a megfizethető energiaárak mellett elmaradtak a fenntarthatóságot, vagyis a jövőt szolgáló beruházások. Most, hogy elszabadult az infláció, elszabadultak az energiaárak, sok mindent újra kell gondolnunk, sok mindent kell elölről kezdenünk – tette hozzá.

Karácsony emlékeztetett, a fővárosnak is szüksége van az EU-s forrásokra, hogy megteremtse a városok energiafüggetlenségét, hogy legyen pénz zöld beruházásokra, hogy fenntartható módon lehessen csökkenteni a rezsit. Egy hajóban eveznek kormány és önkormányzatok, egy hajóban evezik vidék és Budapest. – Hogy hazajöjjön a pénz, ami jár a magyaroknak, ebben mi a kormány partnerei vagyunk. Mert ez Magyarország érdeke, mert ez Budapest érdeke – fogalmazott a főpolgármester.