Navracsicsot is meglepte Palkovics lemondása, „már, ha lemondott”

Navracsicsot is meglepte Palkovics lemondása, „már, ha lemondott”

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter előadást tart a Hófehér gazdaság felé - Korrupciós helyzetkép Közép-Európában elnevezésű konferencián Budapesten, a Néprajzi Múzeumban 2022. október 11-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Székesfehérváron, a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén járt csütörtökön a Telex, ahol Navracsics Tibor területfejlesztési és EU-s forrásokért felelős minisztert Palkovics László váratlan lemondásáról is kérdezték.

A portál kérdésére, hogy meglepte-e Palkovics László lemondása, Navracsics azt felelte, igen, ő is tegnap, azaz szerdán értesült róla. Majd mosolyogva gyorsan hozzátette, „már, ha tényleg lemondott”, mert erről a pletykáról értesült tegnap, az lepte meg.

Mindenesetre miután megtudta, beszélt is Palkoviccsal, bár hogy mit mondott neki a miniszter, azt nem árulta el, mert „az magánügy”.

Megkérdezték, megerősítette-e neki Palkovics a beszélgetésükben, hogy tényleg távozik a kormányból, Navracsics erre hosszú szünet után azt mondta: „beszéltünk erről, és meglepett”. Hozzátette, azért is lepte meg, mert nagyon kedveli Palkovics Lászlót, nagyon sok területen még nagyon sokáig szeretne vele együttműködni – a kormányban és az egyetemi szférában is –, ezért minden váratlan és meglepő fordulat meglepi őt vele kapcsolatban.

Ezután újra rákérdeztek, hogy mint a kormány tagja megerősíti-e, hogy távozik Palkovics, amire a miniszter azt felelte: „Azért nem hivatalos megerősítés, mert a miniszterelnök hozza meg a döntést.” Arról pedig, hogy Orbán döntött volna, nem tud, de nem is beszélt vele azóta.

Palkovics távozásának okáról is kérdezték a minisztert, de azt mondta, nem tudja mi az oka, ezt nem is kérdezte tőle.

Mint megírtuk, szerdán terjedt el a hír, hogy lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter. A kormány részéről nem erősítették meg, de nem is cáfolták a tárcavezető távozását. A 24.hu információi szerint azután mondott le Palkovics, hogy a kormányfő elfogadta Nagy Márton tárca nélküli miniszter javaslatát egy önálló energetikai tárca létrehozásáról, mert ez azt jelenti, hogy Palkovics tárcáját megfosztják az energiaügyek felügyeletétől. Palkovics állítólag a minisztérium vezetői előtt azt mondta: „Nem erre szerződtem”.