Négyezer menekült érkezett hétfőn a fővárosi pályaudvarokra

Négyezer menekült érkezett hétfőn a fővárosi pályaudvarokra

A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. február 28-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen négyezer, az ukrajnai háború elő menekülő ember érkezett csak hétfőn a budapesti pályaudvarokra – közöle a police.hu. A menekültek között volt 308 gyermek is.

A rendőrségi beszámoló szerint a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 291 ember, köztük 66 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség erői a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a katasztrófavédelem, az idegenrendészet, a MÁV, a BKK, a főváros és a segélyszervezetek munkatársaival.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn késő délutánig 89 ezer 561-en lépték át a magyar határt Ukrajna felől.

A háború eseményeiről szóló percről percre tudósításunkat ITT olvashatja.

Címkék: menekült, pályaudvar