Négymilliót kért az ügyészség szerint hivatali ügyintézésért a volt fideszes országgyűlési képviselő

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folyik eljárás Ódor Ferenc, az Encsi Járási Hivatal vezetője és vezető beosztású munkatársa ellen – írja az Index. Ódor korábban több cikluson át, a Fidesz országgyűlési képviselője volt. Kedden Encsen a járási hivatal parkolójában ütött rajta a bűnüldöző hatóság. Az ügyészségi nyomozók Ódort és munkatársát őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Ha bebizonyosodik bűnösségük, öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel lesznek büntethetők.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön kiadott közleménye szerint a vezető beosztású hivatalos személy ellen az előnyért hivatali helyzetével  visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folyik nyomozást.

Ezzel egy időben szintén Encsen, egy országos hírű étteremben lecsaptak egy másik férfira is, aki a helyi földhivatal vezetője.

Az ügyészség közleménye szerint az encsi járási hivatal két vezető beosztású tisztviselője 4 millió forintot kért a hivatali ügyintézésért cserébe.

Az eljárás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult. A Központi Nyomozó Főügyészség – a Készenléti Rendőrség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak bevonásával –  érte tetten a vesztegetési pénzt átvevő egyik gyanúsítottat, majd az elkövetők lakóhelyén és munkahelyén kutatást tartott, és lefoglalták a korrupciós pénzt is.

Az egyik gyanúsított tagadja a bűncselekmény elkövetését, míg a másik részbeni, ténybeli beismerő vallomást tett. Az eljárás ellen egyikük sem tett panaszt.