Négynapos munkarenddel kísérletezik a Magyar Telekom

Négynapos munkarenddel kísérletezik a Magyar Telekom

Esti kivilágításban a 2018-ban átadott és 2019-ben az Év Családbarát Irodája elismerést elnyert Magyar Telekom és T-Systems székház részlete a főváros IX. kerületében Könyves Kálmán körúton. (MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négynapos munkahetet vezet be egy pilot program keretében a Magyar Telekom – jelentette be csütörtökön a telekommunikációs mamutcég. Közleményük szerint a nagyvállalati szektorban ők kísérleteznek itthon először a csökkentett időtartamú munkavégzéssel: július és október között négy csapatuk – köztük támogató és ügyfélkapcsolatban dolgozó területek egyaránt – 4 napos munkarendre állnak át.

A tesztben résztvevő csapattagok változatlan alapbér mellett dolgoznak heti 4 napos munkarendben, közben „kiemelt figyelmet fordítanak a gördülékeny munkaszervezésre és a tapasztalatgyűjtésre” – hiszen a tesztidőszak legfontosabb célja épp a hatékonyság felmérése lesz.

A Magyar Telekom emlékeztet rá, világszerte már számos országban kísérleteznek a munkaszervezés reformjával. Amerikában és Belgiumban már több vállalat is átalakította működését, Angliában pedig a napokban indul a világ egyik legnagyobb, munkarenddel foglalkozó kísérlete, 70 vállalat részvételével. Azok a külföldi szervezetek, melyek bevezették a 4 napos munkahetet, kiegyensúlyozottabb munka-magánélet egyensúlyról, magasabb produktivitásról, kevesebb kivett betegszabadságról számoltak be.