Aszódi kettős gyilkosság: Négyszer is feljelentést tett korábban az anya

Aszódi kettős gyilkosság: Négyszer is feljelentést tett korábban az anya

Bűnügyi helyszínelők az aszódi társasházban (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négyszer is feljelentette az elmúlt időszakban volt férjét az a nő, akinek két lányát meggyilkolta a férfi – hangzott el hétfőn este az RTL Klub Híradójában. Mint közölték, az anya 2019 óta legtöbbször könnyű sértés miatt fordult a hatóságokhoz, emiatt a férfit el is marasztalták. Kétszer távolságtartást is kezdeményezett, azt először nem nem látták megalapozottnak, második alkalommal pedig – mint azt Konkoly-Thege László Heves Megyei Főügyészség szóvivője elmondta – végül megegyeztek a felek.

A csatornán az is elhangzott, hogy az anya csak a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítvány vezetőjével tartja a kapcsolatot. Mérő Vera annyit mondott, hogy a nő egyelőre az első gyászsokkban van.

 

Az RTL Híradója elérte Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárt is, aki azt mondta, hogy a magyar kormány álláspontja teljesen egyértelmű: nincs helye a legapróbb bántalmazásnak sem, ilyen kérdésekben zéró tolerancia van.

 

Mint arról lapunk is beszámolt, a két kamaszlány a Heves megyei lakóhelyükről Aszódon élő édesapjukhoz érkezett láthatásra május 20-án. Az apa – nagy valószínűséggel még aznap éjjel – álmukban megölte gyerekeit, majd a Heves megyei Adács település közelében, egy arra haladó mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. A helyszínről mentőhelikopter vitte életveszélyes állapotban kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, iratok nem voltak nála. Az RTL Híradója úgy tudja, hogy azóta sincs kihallgatható állapotban.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.