Aszódi kettős gyilkosság: Négyszer is feljelentést tett korábban az anya

Aszódi kettős gyilkosság: Négyszer is feljelentést tett korábban az anya

Bűnügyi helyszínelők az aszódi társasházban (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négyszer is feljelentette az elmúlt időszakban volt férjét az a nő, akinek két lányát meggyilkolta a férfi – hangzott el hétfőn este az RTL Klub Híradójában. Mint közölték, az anya 2019 óta legtöbbször könnyű sértés miatt fordult a hatóságokhoz, emiatt a férfit el is marasztalták. Kétszer távolságtartást is kezdeményezett, azt először nem nem látták megalapozottnak, második alkalommal pedig – mint azt Konkoly-Thege László Heves Megyei Főügyészség szóvivője elmondta – végül megegyeztek a felek.

A csatornán az is elhangzott, hogy az anya csak a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítvány vezetőjével tartja a kapcsolatot. Mérő Vera annyit mondott, hogy a nő egyelőre az első gyászsokkban van.

 

Az RTL Híradója elérte Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárt is, aki azt mondta, hogy a magyar kormány álláspontja teljesen egyértelmű: nincs helye a legapróbb bántalmazásnak sem, ilyen kérdésekben zéró tolerancia van.

 

Mint arról lapunk is beszámolt, a két kamaszlány a Heves megyei lakóhelyükről Aszódon élő édesapjukhoz érkezett láthatásra május 20-án. Az apa – nagy valószínűséggel még aznap éjjel – álmukban megölte gyerekeit, majd a Heves megyei Adács település közelében, egy arra haladó mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. A helyszínről mentőhelikopter vitte életveszélyes állapotban kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, iratok nem voltak nála. Az RTL Híradója úgy tudja, hogy azóta sincs kihallgatható állapotban.