Negyven rendőr vetett véget a siófoki tömegverekedésnek

Negyven rendőr vetett véget a siófoki tömegverekedésnek

Rendőrségi intézkedés a Balatonon (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egymást érték a garázdaságok Siófokon a hétvégén a rendőrség hivatalos oldala, a police.hu közleménye szerint: péntektől vasárnapig hatszor intézkedtek garázdaság miatt, egyszer ráadásul egy tömegverekedést is meg kellett fékezniük.

Pénteken egy gyorsétteremnél egy autó szélvédőjét rugdalta egy férfi. A jelenlévők megriadtak és megbotránkoztak a rendőrség szerint, tehát garázdasággal volt dolguk.

Szombaton Siófok belvárosában egy közlekedési affér történt, a nézeteltérést követően pedig késsel fenyegette egymást két férfi, majd összeverekedtek. Ugyanezen a napon az egyik sétányon két pár is összeverekedett. Vasárnapra pedig már három garázdaság is jutott, az egyik esetben csak 40 rendőr tudta megfékezni a magasba csapó indulatokat, és a verekedőket. Csak onnan hét személyt állítottak elő a Siófoki Rendőrkapitányságra. 

A nyomozók egyelőre tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük öt embert bűnügyi őrizetbe vettek.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy az idegenforgalmi szezonban a város lakossága a többszörösére duzzad, megnövekedett látogatói létszám és éjszakába nyúló rendezvények jellemzik a sétányt és környékét. A rendőrség az évnek ebben az időszakában alapvetően megerősített létszámmal van jelen, és az önkormányzattal, társszervekkel, polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtja végre feladatait, mindamellett a bűncselekmények felderítésében, a gyanúsítottak azonosításában és elfogásában kiemelt jelentősége volt a térfigyelő-kamerarendszernek.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby