„Nehéz idők várnak a turisztikai szolgáltatókra”

„Nehéz idők várnak a turisztikai szolgáltatókra”

Magyar Levente miniszter-helyettes, Széles Diána alpolgármester és Péter Ferenc, Maros megye közgyűlésének elnöke a Marosvásárhelyről éppen megérkezett gép lépcsőjén (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy új magyar légitársaság, az Aeroexpress Regional Budapest–Kolozsvár, illetve Debrecen–Kolozsvár és Debrecen–Marosvásárhely légijáratokat indított – ennek kapcsán sajtótájékoztatót is tartottak hétfőn a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

Széles Diána, a megyei jogú város alpolgármestere arról beszélt, hogy a repülőgépek fizetőképes látogatókat hoznak a térségbe, és ez azért is fontos, mert „a télen nehéz idők várnak a turisztikai szolgáltatókra.” 

Az eseményen részt vett Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszter-helyettese is, aki azt mondta, hogy régi adósságot törlesztenek a régió nagyvárosainak összekötésével. Mivel idén év elejétől a magyar állam a debreceni reptér többségi tulajdonosa, minden jogilag lehetséges eszközt megragadnak, hogy két hónap után ne tűnjön el ez a járat. Debrecennel nagy tervei vannak a kormányak: milliós nagyságrendű forgalmat bonyolítani képes repülőtérré akarják fejleszteni. A regionális repülés fontosságát hangsúlyozva arról beszélt: a Kárpát-medence minden nagyvárosát légi úton is elérhetővé akarják tenni Magyarországról.