Nem áll ki tiltakozó oktatói mellett Gödöllői Premontrei Apátság

Nem áll ki tiltakozó oktatói mellett Gödöllői Premontrei Apátság

Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Iskolaközpont (Forrás: az iskolaközpont Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem ért egyet a Gödöllői Premontrei Apátság, illetve a zsámbéki iskolájuk vezetője azzal, hogy több oktatójuk is kiállt az oktatásügy mellett és szolidaritást vállalt a meghurcolt tanárokkal.

Lapunk is beszámolt róla, hogy több más egyházi intézmény – így a budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanárai – mellett a zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Iskolaközpont pedagógusai is megszólaltak az elmúlt időszak eseményeiről. – Elkeseredve látjuk, ahogy az elhanyagolt oktatásügy rendészeti kérdéssé silányul, és hogy a hatalom sokadszor cinikusan a hivatástudatra hivatkozva hárít el minden követelést és üresíti ki a sztrájk intézményét – írták, hozzátéve, hogy szolidaritást vállalnak a meggyőződésükért országszerte elbocsátással fenyegetett és a már elbocsátott kollégáikkal.

A vezetőknek azonban ez úgy tűnik, nem annyira tetszett. A Gödöllői Premontrei Apátság közösségi oldalán ugyanis megjelent egy nyilatkozat az apátság mint fenntartó, illetve a gödöllői Premontrei Iskolaközpont és a Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont vezetőitől. Azt írták, hogy nem értenek egyet az iskoláikban oktató tanári kar egy részének nyilatkozataival. Hiszen – folytatták – fenntartóként lehetőségeikhez mérten mindig igyekeztek magas szintű körülményeket biztosítani a színvonalas oktatáshoz, pedagógusaik és munkavállalóik részére pedig anyagi és szociális segítséget nyújtani. A jövőben is ezen fognak munkálkodni.

Az egyházi iskolák egyébként kedden délutánra szerveztek demonstrációt, „tanárballagást” az oktatásért. A pályaelhagyás problémáján keresztül szeretnék felhívni a figyelmet a közoktatás egészének tarthatatlan állapotára, ezért a ballagásokon megszokott végzős diákokat ezen az eseményen felváltják a pályájukat már elhagyó vagy egyelőre a pályán maradó tanárok, akiket az öregdiákok és szülők búcsúztatnak el.