Nem egyértelmű, miért mondták le a brüsszeli Carson Coma-koncertet

Nem egyértelmű, miért mondták le a brüsszeli Carson Coma-koncertet

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter beszédet mond a Székesfehérvári Szakképzési Centrumban az országos szakképzési tanévnyitó ünnepségen 2022. augusztus 30-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra sem egyértelmű, miért mondták le a Carson Coma brüsszeli koncertjét – derült ki a Telex cikkéből. A zenekar fellépését mindössze egy héttel az esemény előtt törölték. Indoklásként annyit mondtak, hogy egy másik programot szerveztek közben május 30-ára. A Telex munkatársa viszont felhívta a nagykövetséget, és magára egyszerű turistaként hivatkozva érdeklődött, milyen rendezvény lesz a Liszt Ferenc Intézetben az említett napon. Az a válasz érkezett, hogy nincs semmilyen koncert vagy rendezvény, és nem is lesz a jelen állás szerint.

Ezt követően a Telex újságírójaként is odatelefonáltak, mire a munkatárs az intézményt vezető Oszkó-Jakab Natáliához irányította volna az érdeklődőt. Hozzátéve, hogy ő is csak minisztériumi engedéllyel nyilatkozhat. (A Liszt Ferenc Intézetet a Kulturális és Innovációs Minisztérium tartja fenn.) Majd végül közölték, hogy belsős, nem nyilvános program lesz május 30-án.

A Carson Coma koncertjét nem sokkal azt követően mondták le, hogy Feldobom a követ címmel kihoztak egy erősen kormánykritikus dalt, továbbá kecskeméti fellépésükön is erősen fogalmaztak egy kollégista diák elküldéséről. A fiatalnak azután kellett mennie az intézményből, hogy mémet gyártott annak vezetőjéből.