Nem engedték be a Magyar Hangot a kormányinfóra, amit ezúttal Orbán tartott

Nem engedték be a Magyar Hangot a kormányinfóra, amit ezúttal Orbán tartott

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 10-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kapott meghívót a Magyar Hang a csütörtöki kormányinfóra, amit ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök tartott. Ez az első kormányinfó, amelyen a járvány lecsengése óta először személyesen lehetnek jelen az újságírók. Már akiket beengedtek.

Lapunk mindenesetre próbált regisztrálni, ám arra hivatkozva nem engedték be munkatársunkat, hogy csak a meghívottak mehetnek be. Azt többszöri kérdésünkre sem közölték, ki döntött arról, hogy ki kap meghívót, ki nem.

Kollégánk azért megvárta, hogy a sajtótájékoztatóra megérkezzen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, ekkor vette észre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök társaságában érkezik. Kollégánk így személyesen a kormányfőtől szerette volna megtudni, miért nem mehetünk be, a miniszterelnök ekkor azzal viccelt, reméli, őt beengedik.

Korábban sem engedték be egy ideig a Magyar Hangot a kormányinfóra, majd mikor erről többször beszámoltunk, végül mégis kaphattunk meghívást az eseményre. Ugyanakkor a járvány alatti online kormányinfón az utolsó alkalmakkor már nem olvasták be lapunk kérdéseit.

A Magyar Hanghoz hasonlóan az Alfahírt és a Direkt36-ot sem engedték be a csütörtöki kormányinfóra.