Nem fogadhatták el az ingyen ételt a putnoki közmunkások?

Nem fogadhatták el az ingyen ételt a putnoki közmunkások?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felháborodott közleményt jelentetett meg a Putnoki Reform Szövetség a Facebook-oldalán szombaton.

Az ellenzéki szervezet tavaly is hatszáz adag meleg ételt vitt házhoz rászorulóknak, idén is megismételték ezt az akciójukat karácsony után, szombaton.

„Soha nem kérünk vagy kérdezünk, nem mondunk semmit, nem politizálunk, egyszerűen viszünk annak, akinek ilyenkor nincs lehetősége meleg ételt varázsolni az asztalra. Egyetlen nagy különbség volt az eddigiekhez képest: ebben az évben találkoztunk egy új, igazán szívszorító jelenséggel” – írták bejegyzésükben.

Már az ételosztás előtt hallottak pletykákat arról, hogy „a városban embereket fenyegetnek. Ha elfogadják az ételünket, másnap már »nem kell bemenni dolgozni«. Hallani, vagy saját szemével látnia egy embernek a putnoki gazemberséget az viszont két külön dolog. Történt ugyanis, hogy a pletyka beigazolódott: páran, akik eddig készséggel elfogadták az ételünket, ebben az évben arról tájékoztattak bennünket, hogy sajnos nem lehet. Nem azért mert nem kérnek, jó lenne, de nem lehet.”

Putnoki Reform Szövetség - PRSZ

A senkiháziság netovábbja, a szívtelenség, kegyetlenség mintapéldája - talán ezek a szavak írhatják le azt, amivel ma Putnok utcáin találkoztunk. Mai nap ugyanis - mint ahogy minden évben ilyentájt...

Hozzátették, akik erről a fenyítésről beszámoltak, ők legfőképp közmunkán dolgoznak. Olyan esetről is beszámoltak, hogy egy hölgy, miután becsengettek, megörülve megindult, majd hirtelen elgondolkodott, elnézést kért és szomorúan visszafordult, hogy hát inkább mégsem, nem lehet, nem jöhet ki, reméli, megértik.

A mintegy 7000 lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település képviselő-testületének minden tagja fidesz–KDNP-s. A polgármester pedig az a Tamás Barnabás (szintén Fidesz–KDNP), aki 2017 őszén azzal került be a hírekbe, hogy ezt mondta október 23-i beszédében: „Tudjuk nagyon jól, hogy választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá.”

Lélekgyarmatok | Magyar Hang

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy mindaz a rossz, amit leegyszerűsítve, s ezért sok szempontból hibásan NER-nek nevezünk, legerőteljesebben a lelkekben épül.

2018 februárjában pedig a kistérségi társulási tanácsra összegyűlt településvezetők előtt azzal fenyegetőzött, hogy az országgyűlési választás után megnézheti magát az, aki nem a Fideszre szavazott, és megérti, hogy nem kap támogatást az a település, ahol nem fideszes a képviselő
„A Fidesz nyer, mert azzal azért tisztában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony sz*pni fogunk. Lóf*szt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat” – fogalmazott a polgármester.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.