„Nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs védettségi igazolványa”

„Nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs védettségi igazolványa”

Fotó: Unsplash/Johnny Vigersten

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Rengeteg belföldi foglalás érkezett be, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd a szállodák és a magánszálláshelyek pünkösdkor – erről is beszélt Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Blikknek.

Elmondta, „kiemelkedő” nyári szezonra számítanak, „várhatóan telt ház lesz mindenhol”. Arra kérdésre, hogy igénybe veheti olyan vendég is a szolgáltatásokat, akinek nem érkezett meg időben a védettségi igazolványa, de tudja igazolni az oltást, Felsch úgy válaszolt: „sajnos, nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa. Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget”.

Az érdekképviseleti vezető arra is kitért, ami a külföldi turistákat illeti, szerény adatokra számít, mivel a légitársaságok nem indultak még el.