„Nem fogjuk abbahagyni tudósításainkat a demokrácia hanyatlásáról a szomszédunkban”

„Nem fogjuk abbahagyni tudósításainkat a demokrácia hanyatlásáról a szomszédunkban”

Forrás: M1

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Önmagához képest is szintet lépett az M1 szerdán, mikor is Kérdésekkel provokált az újságíró címmel készítettek riportot arról, hogy egy osztrák újságíró kérdéseket mert küldeni a Fidesznek azzal kapcsolatban, hogy múlt héten Matteo Salvini, az olasz kormánypárt, a Liga vezetője és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő Magyarországon jártak. – Provokatív, kérdéseknek álcázott állításokkal kereste meg a Fidesz EP-képviselőit egy osztrák liberális újságíró, ezt állítja a Fidesz – hangzott el az M1 riportjában, melynek végén az újságíró fotóját is bemutatták.

A hvg.hu megkereste az osztrák Profil munkatársát. „Ez az egész nem rólunk szól, és nem is arról, hogy nem kapunk választ a kérdéseinkre. Ez a budapesti és általában a magyar kollégáinkról szól, akiknek naponta, hetente ezzel kell szembesülniük. Szolidaritást érdemelnek, mi pedig garantálhatjuk, hogy nem fogjuk abbahagyni tudósításainkat a demokrácia hanyatlásáról a szomszédunkban” – válaszolta a hvg.hu megkeresésére Franziska Tschinderle.

Hozzátette: egyáltalán nem aggódik, sőt azt ígérte, nem hagyják abba tudósításaikat, továbbra is írni fognak Magyarországról és helyéről az európai színtéren.