Nem hagyjuk provokálni magunkat – reagált az ukrán nagykövetség a Magyar Nemzet vádjaira

Nem hagyjuk provokálni magunkat – reagált az ukrán nagykövetség a Magyar Nemzet vádjaira

Ljubov Nepop (Forrás: Embassy of Ukraine to Hungary)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ukrajna eddig sem avatkozott és ezután sem fog beleavatkozni Magyarország belügyeibe – így reagált Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége arra, hogy a kormánybarát Magyar Nemzet arról írt, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nemrégiben arról érdeklődött a budapesti ukrán nagykövetnél, Ljubov Nepopnál, hogy miként lehetne elősegíteni az ellenzék választási győzelmét. A lap nemzetbiztonsági értesülései szerint Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt stábja és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között meg is történt a kapcsolatfelvétel.

Ezt követően Szijjártó Péter külügyminiszter jelezte: az Ukrajnában zajló háborúval és az újság állításaival is foglalkozott a kormány mai ülésén, és a lap cikkében foglaltak megfelelnek a valóságnak. Úgy fogalmazott, hogy a „magyar baloldal csúnyán lebukott”, mert „folyamatos egyeztetés van” a baloldal és az ukrán kormány képviselői között. 

Az ukrán nagykövetség reakciójában arról írt: a Magyar Nemzet így próbálja bevonni őket a belső harcba, „de mi nem hagyjuk provokálni magunkat”. – Javasoljuk, hogy a kiadó hagyjon fel az ukránellenes pánikkeltéssel, Magyarország ellenségeit máshol kell keresni – írták.