Nem hogy több, de kevesebb szavazata lett Dézsi Csaba Andrásnak az újraszámlálás után

Nem hogy több, de kevesebb szavazata lett Dézsi Csaba Andrásnak az újraszámlálás után

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fél nap alatt újraszámolták Győrben azt a 4200 szavazatot, amelyet Dézsi Csaba András fideszes polgármester fellebbezése miatt kellett átvizsgálni. Az eredményt a területi választási bizottság 13.00 óra előtt néhány perccel hirdette ki, e szerint pedig Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) végül néggyel kevesebb érvényes szavazatot kapott, Pintér Bence (Tiszta Szívvel a Városért Egyesület) viszont eggyel többet – írta meg a Telex.

Az újraszámlálás megtörtént, Dézsi Csaba András másodszor is veszített. De volt értelme az újraszámolásnak, mert kiderült, több szavazat is, amit érvénytelennek nyilvánítottak korábban, valójában érvényes, rám leadott szavazat – így reagált Pintér Bence az eredményre a Facebook-oldalán. Megköszönte a választási szerveknek és bizottságoknak is a munkát, hogy „megnyugtató lezárását adták a győri polgármester-választásnak”. Hozzétette: „Természetesen minden félnek jogában állt újraszámolást kérni. Az újraszámlálás megtörtént, ezért most ismét kérem Dézsi Csaba Andrást, hogy tartsa be az ígéretét, amivel teleplakátolta a várost, legyen béke, békéljen meg az eredménnyel és kössön békét velünk.” 

Dézsi Csaba András a június 9-i választáson 17 857 érvényes szavazatot kapott, 440-nel kevesebbet, mint a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltje, Pintér Bence (18 297). Az érvénytelen szavazatok száma azonban majdnem elérte az ezret, szám szerint 987 ilyen voksot rögzítettek Győrben. Mint korábban megírtuk, hét győri választókörben számoltak. Pintér Bence lapunk érdeklődésére előzetesen arról beszélt, hogy a szóban forgó hét választókörben összesen lényegesen kevesebb érvénytelen szavazat volt, mint amekkora különbség kialakult közte és Dézsi Csaba András között, vagyis nem számított arra, hogy érdemben befolyásolná az eredményt. – Ez Dézsi Csaba András egójáról szól, és arról, hogy nem tudja elengedni a történteket, hogy kikapott a választáson. Itt az ideje, hogy kivegye a szabadságát, és hagyja, hogy a kollégái, a párttársai és mi összerakjuk, hogy hogyan fogunk működni – mondta az újdonsült politikus.