Nem igazolódott be a koronavírus itthon

Nem igazolódott be a koronavírus itthon

A koronavírus miatt védőmaszkot viselő kislány egy reptéren. (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem igazolódott az új koronavírus jelenléte abban a mintában, amelyet Debrecenből kapott a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma – közölte az MTI.

Lapunk is beszámolt róla, hogy az országos tiszti főorvos délutáni tájékoztatása szerint napközben érkezett egy minta Debrecenből, amelyet a Kínából kiindult vírusra vizsgáltak. Müller Cecília már akkor azt mondta, hogy ez inkább „a biztonságra való törekvést” jelzi, nem számít arra, hogy kimutatná a járványt.

Itthon egyébként már Pintér Sándor vezetésével felállt egy operatív törzs a helyzet miatt. Orbán Viktor miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy „most nincs baj, de lehet, ezért a dolgot komolyan kell venni”.

A Budapest Airport közben bejelentette, hogy minden Kínából közvetlen járattal érkező utast még a repülőtéren ellenőriznek. A szűrést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi. Az utasok egészségügyi állapotának ellenőrzése – több országban már alkalmazott eljárásrendhez hasonlóan – testhőmérséklet-méréssel történik. A határértéket meghaladó érték esetén az egészségügyi szakszemélyzet további vizsgálatokat végez, és dönt a fertőzés gyanúját illetően. Az első érintett járat, amelynek utasait megvizsgálják az Air China Minszk érintésével Pekingből érkező gépe.