Nem kaphat életfogytiglant a gyilkos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Indítványozta hétfőn a letartóztatását a Tolna Megyei Főügyészség annak a 19 éves szekszárdi férfinak, akit a pénteken holtan talált hat éves kislány megölésével gyanúsítanak.

A Tolnatáj Televízió számolt be először a Szekszárdon, a Séd patak medrében holtan talált gyermek ügyéről. A kislány eltűnését délután jelentették be, és nem sokkal a keresés megkezdése után meg is találták a holttestét. A rendőrség már másnap letartóztatta az áldozat unokabátyját, akit tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítanak. A rokon áldozata közvetlen környezetében lakott. A Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányság vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az őrizetbe vett férfi részleges beismerő vallomást tett.

A Blikk a helyi televízió interjúja alapján megírta, hogy a feltételezett elkövető a környéken élők szerint súlyos drogproblémákkal küzdött. Az egyik szomszéd egyenesen pszichopatának nevezte. Biztosan csak annyit lehet tudni az ügyészség tájékoztatása alapján, hogy az őrizetbe vett férfit még 2017. őszén a bíróság cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alá helyezte. A pontos indítékai egyelőre ismeretlenek.

Ha a most letartóztatott fiatal férfi tette bizonyítást nyer, 10-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető, mivel még nem töltötte be a huszadik életévét, így életfogytig tartó büntetés nem szabható ki rá. A bíróság közölte: a gyanúsítottat egy hónapra át kell szállítani az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.