Nem lesz elbocsátás az Audinál

Nem lesz elbocsátás az Audinál

Audi gyártósor Győrben (Fotó: Lemon3/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megállapodás született az Audi Hungária Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) között, adta közre utóbbi a Facebook-oldalán. Ennek értelmében elbocsátásokat nem terveznek, ahogy a munkavállalók havi jövedelme sem változhat a jövőben. A korábbi megállapodással szemben viszont a 13. havi bér kifizetését pótszabadságra váltják át.

A cég és a szakszervezet még március 18-án állapodott meg a bérekről, arra jutva, hogy a következő három évben átlagosan 36 százalékkal emelkedik a munkavállalók jövedelme, ebből pedig 12,5 százalék az idei évre esik még.

A gyárban március 23-án állt le a termelés, a motorgyár pedig április 14-én indult újra részlegesen, most pedig további motorgyártó sorokon kezdtek dolgozni, egyelőre még csak egy műszakban. A járműgyártás a napokban teljesen beindul az Audinál. A vállalatnál közben komplex intézkedéscsomagról döntöttek a biztonságos munkavégzés érdekében.

Audi Hungária Független Szakszervezet

Kedves Tagjaink! Megjelent az AHFSZ Hírek legfrissebb kiadása, benn... e a következő tartalommal: - Kellemes húsvéti ünnepeket! - Megállapodás - Maszkokkal segítünk - Kötelező online oktatás - Információs vállalati brossúra http://www.ahfsz.hu/.../003_ahfsz_hirek_2...