Hiába akarta a Fidesz, nem lesz rendkívüli közgyűlés a Városháza-ügy miatt

Hiába akarta a Fidesz, nem lesz rendkívüli közgyűlés a Városháza-ügy miatt

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. október 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába szerette volna a Fidesz, nem lesz rendkívüli Fővárosi Közgyűlés november 17-én, azaz szerdán. A főváros tájékoztatása szerint ugyanis túl későn nyújtották be a kezdeményezésüket.

Lapunk is beszámolt róla, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte a fővárosban a Fidesz–KDNP frakciója a Városháza ügyének és az ahhoz kapcsolódó telekügyek kivizsgálásáért. Láng Zsolt azzal érvelt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester folyamatosan mellébeszél és terel. – A budapestieknek joguk van tudni az elmúlt hetekben felmerült kérdésekre a választ – emelte ki a frakcióvezető, aki arra kérte a főpolgármestert, hogy – bár a jogszabályok szerint 15 napja van összehívni a rendkívüli közgyűlést – haladéktalanul, szerda reggel 9 órára hívja össze azt, hogy „végre elindulhasson az érdemi tényfeltárás”. Egyetlen napirendi pontot szeretnének: vizsgálóbizottság felállítását az ügyben.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya ugyanakkor gyorsan egyértelművé tette, hogy nem lesz rendkívüli közgyűlés. Azt írták, hogy a szabályok szerint az ülést megelőzően három nappal kellett volna a kezdeményezésüket benyújtani.

 

A Fővárosi Közgyűlés következő ülése egyébként jövő szerdán lesz. Ez a hónap utolsó szerdája, eddig is ekkor volt a közgyűlés rendes ülése. A sajtóosztály szerint ekkor lehet majd tárgyalni majd a Fidesz-frakció által tett javaslat napirendre tűzéséről. – A Fővárosi Közgyűlés soron következő ülésén a főpolgármester ismét és újra elmondja majd, hogy a Városháza épülete nem eladó – fűzték hozzá.