Nem maradt börtönben, házi őrizetbe került Bige László

Nem maradt börtönben, házi őrizetbe került Bige László

Bige László Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bíróság nem tartotta indokoltnak a vesztegetéssel vádolt műtrágyakirály előzetes letartóztatását – értesült a 24.hu.

Mint írják, szabadon távozhatott Bige László a csütörtökön késő délutánba nyúló tárgyalásról, a bíróság ugyanis nem adott helyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványának, hogy helyezzék előzetes letartoztatásba Magyarország egyik leggazdagabb emberét.

Mint korábban megírtuk, az ügyészség börtönben kívánta tartani nyolcszázmilliós vesztegetéssel gyanúsítják a nyíregyházi vállalkozót. A bűncselekmény büntetési tétele öt és tíz év közötti szabadságvesztés, az ügyészség szerint pedig fennáll a szökés vagy a tanúk befolyásolásának a veszélye, ezért letartóztatásban tartanák Bige Lászlót.

A bíróság azonban a kérdést másképp ítélte meg, és nem tart a szökés, elrejtőzés veszélyétől, az eljárás meghiúsítására viszont lát okot, ezért találta indokoltnak a bűnügyi felügyeletet – írja a portál. Ez azt jelenti, hogy Bige László hazatérhet, és ott várhatja ki ügyében a döntést. Mindkét fél fellebbezett ugyanis, az ügyészség ragaszkodik az előzeteshez, ám Bigéék még a házi őrizetet is túlzásnak találják. Zamecsnik Péter ügyvéd a 24.hu kérdésére elmondta, a bíróság belátható időn belül dönt ez ügyben.

A Nitrogénművek tulajdonosát egyébként kétrendbeli, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, hamis magánokirat felhasználásával és vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítják.

A Magyar Hangnak is korábban megszólaló vállalkozó cégbirodalmával kapcsolatban az elmúlt időszakban számos vizsgálat indult. Az üzletember ezekkel úgy fogalmazott, hogy összehangolt hadjárat folyik ellene. – Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék – mondta bő két hónappal ezelőtt az RTL Klubnak. A Bloombergnek korábban adott nyilatkozatában pedig arról beszélt, úgy véli, hogy Csányi Sándor OTP-vezérrel folytatott vitája állhat a támadások hátterében.

Címkék: Bige László