Nem működik az oltásigazoló alkalmazás péntek reggel óta

Nem működik az oltásigazoló alkalmazás péntek reggel óta

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem működik a csütörtök este óta elérhető, a koronavírus elleni védettséget igazoló okostelefonos alkalmazás péntek reggel óta – számolt be a Telex.hu arra hivatkozva, szerkesztőségük több tagjánál is fennáll a probléma.

Felidézték: az alkalmazás előző este még nem egy külső oldalt töltött be, hanem az applikáción belüli igazolást az oltásról. Ma már azoknak sem működik, akik még csütörtökön regisztráltak. Megkeresték az ügyben az illetékes szervezetnek, de választ még nem kaptak.

Emlékeztettek, hogy az oltásra történő időpontfoglalásra szolgáló EESZT rendszere többször is összeomlott az utóbbi hetekben, az állami szervek ilyenkor általában túlterheléses támadásra hivatkoznak.

Mint arról beszámoltunk, a mobiltelefonos applikáció csütörtökön indult el. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tegnap a kormányinfón arról beszélt, hogy ezzel az alkalmazással is lehet igazolni a védettségi oltás beadatását. Az alkalmazás az oltott nevét, az érintett TAJ-számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét, vagy annak a hiányát is megjeleníti. A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy az első használat előtt az EESZT-ben regisztrálni kell, hatjegyű PIN-kódot kell megadni, az appba pedig majd ezt a PIN-kódot kell beírni, hogy látszódjanak az adatok.