Nem nyomoznak Szilágyi Liliána ügyében

Nem nyomoznak Szilágyi Liliána ügyében

A későbbi győztes Szilágyi Liliána a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a Négy Nemzet Úszóversenyén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszodában 2020. július 24-én. (MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szilágyi Liliána tavaly év végén beszélt először arról, hogy az édesapja, Szilágyi Zoltán éveken át súlyosan bántalmazta őt és anyját is. A Magyar Úszó Szövetség külön vizsgálóbizottságának megállapítása szerint is megfeleltek a valóságnak a sportolói kijelentései, ezért Szilágyi Zoltánt nemkívánatos személynek nyilvánította a rendezvényein, gyakorlatilag kitiltották a szövetség eseményeiről.

Az Rtl.hu rákérdezett a rendőrségnél, hogy folyik-e büntetőeljárás az ügyben. A BRFK válasza szerint indult vizsgálat, de már lezárták.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen. A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította” – közölték.

Szilágyi Liliána nem kívánt nyilatkozni. Jogi képviselőjének helyettese annyit közölt, hogy az úszó nem kapott három idézést.