Nem szabadulhat a fegyházból a diszkócsászár Vizoviczki László

Nem szabadulhat a fegyházból a diszkócsászár Vizoviczki László

Fotó: Pexels.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába indítványozta a Kúriánál az első- és másodfokú ítélet felülvizsgálatát Vizoviczki László védője, a legfelsőbb bírói tanács indokolása szerint az indítvány nem volt elég alapos, ezért „a Kúria az elsőrendű vádlott tekintetében az első és a másodfokú, jogerős ítéletet is hatályában fenntartotta” – reagált az Indexnek Kónya István, a Kúria elnöke a PestiSrácok.hu oldalán megjelent hírre.

A Fővárosi Ítélőtábla a diszkócsászárt tavaly októberben bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt hét év fegyházra és 330 millió forint vagyonelkobzásra ítélte. Vizoviczki védője akkor felmentést, az eljárás megszüntetését vagy megismétlését, illetve a büntetés enyhítését indítványozta.

A vádirat szerint Vizoviczki a háttérből irányított egy belvárosi éttermekből, a Hajógyári-szigeten működő szórakozóhelyekből, diszkókból, night-clubokból álló cégcsoportot, amelyben 2010 és 2012 között milliárdos nagyságrendű költségvetési csalást követtek el egyes cégek bevételeinek eltitkolásával. Az elkövetés módjának lényege, hogy a vádlottak a szórakozóhelyeken nem ütötték be a bevétel egy részét a pénztárgépbe.

Vizoviczki jó kapcsolatokat épített ki a Budapesti Rendőr-Főkapitányság, illetve az V. kerületi kapitányság több vezető beosztású tisztjével. A korrupt rendőrök feladata az volt, hogy a diszkócsászár érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken lehetőség szerint ne legyenek hatósági ellenőrzések, vagy ha mégis, akkor azokról előre értesítsék megbízójukat.