Nem szegte meg a kijárási korlátozást, felmentette Jakab Pétert a rendőrség

Nem szegte meg a kijárási korlátozást, felmentette  Jakab Pétert a rendőrség

Jakab Péter a „Fizessenek a tolvajok” feliratot vetítette a Parlamentre (Forrás: Jakab Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma megkaptam a rendőrség határozatát – közölte a Jobbik elnöke Facebook-oldalán.

Véget ért a vizsgálat, amely kapcsán nemrég kihallgattak, mondván megszegtem a kijárási korlátozást azzal, hogy munkáltatói igazolás nélkül, éjjel vetítettem ki a Parlament falára azt, hogy „Fizessenek meg a tolvajok!” – írja bejegyzésében a Jobbik előválasztási miniszterelnök-jelöltje. Lapunk is megírta, hogy Jakab Péter még egy májusi éjszakán a Parlament falára vetítette Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcképét a fenti üzenet kíséretében, és a rendőrség vizsgálatot indított, mert akkor még éjszaka kijárási korlátozás volt érvényben.

– A kihallgatásom során – ahol még a félmilliós bírság kiszabása is felmerült – elmondtam, hogy nem sértettem meg a kijárási korlátozást, hisz az én munkaadóim nem Kövér vagy Orbán, hanem a választók, ti pedig nem arra hatalmaztatok fel, hogy akkor dolgozzak, amikor a kormány megengedi, hanem akkor, amikor munka van. Ha éjjel, akkor éjjel. A rendőrség ma arról tájékoztatott, hogy ez valóban így van. Így az eljárást jogsértés hiányában megszüntetik – írta.

Sajnálja azonban, hogy a kormány az amúgy is leterhelt hatóságokat arra használja, hogy felesleges köröket fussanak csak azért, hogy „az ellenzék érezze a törődést”. Jakab szerint van ebben az országban bűnöző elég, akikkel lenne, és lesz is dolog bőven. – Ők most még a parlamentben ülnek. Most még...– zárta a bejegyzését.