Nem tehet róla Hadházy Ákos, hogy lófejjel ábrázolták Tóth Csabát

Nem tehet róla Hadházy Ákos, hogy lófejjel ábrázolták Tóth Csabát

Hadházy Ákos és Tóth Csaba (Fotó: Hadházy Ákos Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megsértette a szocialista Tóth Csaba emberi méltóságát, hogy a Kétfarkú Kutya Párt lófejjel ábrázolta őt, de ezért zuglói ellenfelét, a Momentum által támogatott Hadházy Ákost nem lehet felelősségre vonni – ismerteti az Országos Előválasztási Bizottság döntését a Telex.

Hadházy nem felelős azért, hogy a mellette kampányoló Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) aktivistái egy Bosnyák téri rendezvényen lófejjel ábrázolták az MSZP-s képviselőjelölt Tóth Csabát, és kidobálták a szórólapjait. Erről hozott határozatot 5 igen és 1 nem szavazati aránnyal kedden az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB), megállapítva, hogy Tóth Csaba emberi méltóságát a lófejes akcióval valóban megsértette a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistája, de nem bizonyított, hogy ezt Hadházy Ákos kérte vagy adta volna utasításba.

Az ügy előzménye, hogy a Hadházy Ákost támogató kutyapárt egy lófejet ábrázoló maszkkal jelent meg egy Bosnyák téri kampányrendezvényen. Készült egy olyan fotó is, amikor ezt valaki felvette, a fejére pedig egy Tóth Csabát hirdető baseballsapkát tett. A szocialista jelölt ezt úgy értelmezte, hogy „Hadházy Ákos gyűlöletkampánya, soha nem látott mélységekbe süllyedt”.

A szocialisták egyúttal jelezték, kiállnak Tóth Csaba mellett és etikai eljárást kezdeményeznek az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben. – Az MSZP jelöltjét lóként tüntették fel, amivel megfosztották őt emberi méltóságától, valamint a kukába dobták a környéken található szórólapjait, amivel a nyílt verseny támogatása helyett Tóth Csaba programjának elrejtésére tettek kísérletet – indokolták a szocialisták.

A hírre Hadházy Ákos közösségi oldalán reagált. – Szerintem Tóth képviselő úr téved, amikor úgy véli, hogy a passzivisták arra akartak utalni, vagy azt sugallták volna, hogy Tóth képviselő úr egy ló – írta akkor.