Nem tört meg a „hagyomány”, nem engedték be a Magyar Hangot a kormányinfóra

Nem tört meg a „hagyomány”, nem engedték be a Magyar Hangot a kormányinfóra

Rendkívüli kormányinfó Orbán Viktorral: bebocsátásra váró újságírók a karmelita kolostor előtt 2021. december 21-én. (Fotó: Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden Gulyás Gergely helyett Orbán Viktor miniszterelnök válaszol az újságírói kérdésekre a karácsony előtti utolsó kormányinfón. Az eseményre a Magyar Hang is regisztrált, amire elsőre pozitívan reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda, majd nem sokkal utána jött a telefon a kabinetirodából, és arról tájékoztatták lapunkat, hogy sajnos mégsem mehetünk élőben kérdezni, ugyanis koronavírus-járvány van. 

Más lapokat azonban beengednek, amiről személyesen is meggyőződött munkatársunk. A beengedésre váró újságírók már reggel kilenc órakor gyülekeztek az elkordonozott karmelita kolostor előtt. Munkatársunk szerint a beléptetést végzők kezében négy darab A4-es papíron sorakoztak azon sajtóorgánumok nevei, amelyek – a járványhelyzet ellenére – sikerrel regisztráltak a rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatóra.

Munkatársunk úgy látta, mintegy 50 újságírót engedtek be, természetesen lapunk nem szerepelt közöttük, a sajtóosztályos hölgy pedig többszöri kérdésre sem közölte, hány fő regisztrációját utasították vissza. 

A kormányinfó nyári újraindulása óta Gulyás Gergely sem szokta beengedni a Magyar Hangot az eseményre, és többször is az olvasottságra hivatkozott annak kapcsán, hogy miért nem engedik lapunkat kérdezni. A kancelláriaminiszter érvelése már csak azért is meglepő, hiszen korábban lapunkat is beengedték az eseményre, sőt: nálunk kevésbé olvasott újságok munkatársai is kérdezhetnek rendszeresen.

A kormányinfóról itt tudósítottunk, a televíziós közvetítés alapján!