Nem történt előrelépés a pedagógusok sztrájktárgyalásán

Nem történt előrelépés a pedagógusok sztrájktárgyalásán

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke, és Nagy Erzsébet a PDSZ elnöke (Fotó: Magyar Hang/R. Kiss Kornélia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már az egyeztetés elején kiderült, hogy semmilyen előremozdulás nincs a sztrájkkövetelésekkel kapcsolatban – ismertette Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a kormány képviselőjével történt mai sztrájktárgyalást követően.

A Portfolio híradása szerint Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy Maruzsa Zoltán (Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára) beszámolt arról, hogy jelen pillanatban nincs kormányzati döntés arra vonatkozóan, hogy saját forrásból, tehát a központi költségvetésből átcsoportosítsanak a közoktatásban béremelésre, kifizessék az eddig ki nem fizetett túlórákat, csökkentsék a munkaterhet. Tehát, egyetlen sztrájkkövetelésünkre nem mondták azt, hogy bármiféle megállapodásra készen volnának.

Az elnök kiemelte, hogy néhány fontos dolog miatt tovább maradtak benn. A szakszervezetek korábban meghirdették a sztrájkot – idézte fel, hozzátette, hogy azt a parlamenti választások miatt függesztettek fel.

„A sztrájkot 1-jével folytatjuk, sok kollégánk jelezte azt, hogy részt kíván venni a munkabeszüntetésben” – jegyezte meg az elnök.