Nem tudnak leszállni a légimentők a szegedi klinikán

Nem tudnak leszállni a légimentők a szegedi klinikán

A HA-ECF lajstromszámú légimentő helikopter a bécsújhelyi repülőtéren (Fotó: Karl Gruber)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetek óta nem tudják fogadni a légimentőket a szegedi klinikán – tudtuk meg helyi forrásból. Helikopter csak a város repülőterén tud landolni, onnan azonban további tíz-tizenöt percet kell szállítani mentőautóval a súlyosan sérült betegeket.

Informátoraink

szerint évek óta sok a probléma a felvonókkal, a mentőbejáró

liftjeinél is hasonló a helyzet.

A Magyar Hang érdeklődésére a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke elárulta: „A Szegedi Tudományegyetem SBO (sürgősségi – a szerk.) területén lévő duplex felvonó berendezések kötelező felülvizsgálata során a karbantartó cég olyan használatból eredő meghibásodásokat állapított meg, mely a folyamatos és biztonságos üzemeltetést nem teszi lehetővé.” Németh László hozzátette: „Ezen okok miatt, valamint a karbantartó cég javaslatára, a Szegedi Tudományegyetem, mint üzemeltető, a felvonó berendezéseket a hibák végleges kijavításáig – a biztonságos üzemeltetést figyelembe véve –, üzemen kívül helyezte. A hibák elhárítását a karbantartó cég soron kívül végzi el, hogy a betegellátás zavartalan működése biztosított legyen.”

Klímabotrány: szabadságra mentek, nem téma a fertőzésveszély | Magyar Hang

Két évvel ezelőtt közel százmillió forintot különített el a Semmelweis Egyetem egyik kórháza a műtők klímájának rendbetételére, érdemi fejlesztés azonban azóta sem történt - tudta meg a Magyar Hang.

Kérdésünkre,

hogy pontosan mióta áll fenn a probléma, és mikorra javítják

meg teljesen a felvonókat, egyelőre nem kaptunk választ.

A

súlyponti kórház regionális traumjaközpontjában – legnagyobb

osztályán – naponta átlag százhúsz beteget látnak el, köztük

életveszélyes állapotban lévő embereket is, a nap huszonnégy

órájában.