Nem tudni, Pegasus-ügyben vizsgálódtak-e Varga Judit ellen

Nem tudni, Pegasus-ügyben vizsgálódtak-e Varga Judit ellen

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Titkolják, volt-e vizsgálat Varga Judit ellen Pegasus-ügyben – derült ki a 24.hu cikkéből. A Demokratikus Koalíció politikusa, Vadai Ágnes szerint a miniszter törvényt sértett, amikor átadta az akkori államtitkárnak, Völner Pálnak a megfigyelések engedélyezését. Völnert azóta hivatali vesztegetéssel és más bűnügyekkel gyanúsítják.

Vadai írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek, érdeklődve arról, hogy folytattak-e vizsgálatot Varga Judit ellen. A politikus szerint Varga a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényt sérthette meg, mert a szaktárca Szervezeti és Működési Szabályzata szerint csak akadályoztatás esetén helyettesítheti őt az államtitkár.

Kontrát Károly belügyi államtitkár az ellenzéki képviselőnek azt válaszolta, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok feladataikat az Alaptörvény és a vonatkozó jogszabályok alapján látják el. A közlés szerint a szolgálatok tevékenysége nem a nyilvánosság előtt zajlik, így arról nincs lehetőség tájékoztatást adni. Azért igyekeztek nyugtatni: ha nemzetbiztonsági kockázat merül fel, akkor a szolgálatok a megelőzés, az elhárítás és a megakadályozás érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket.