Nem tudta a magyar államtitkár, hogy körözött bűnözővel fotózkodik

Nem tudta a magyar államtitkár, hogy körözött bűnözővel fotózkodik

A kép jobb oldalán van a körözött férfi, az államtitkár két oldalán a szülei állnak (Fotó: Az államtitkár Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tudta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, hogy egy körözött bűnözővel fotózkodott hétfőn egy díjátadón – legalábbis ez derül ki az államtitkársága válaszából.

A Magyar Hang is beszámolt az Erdélyi Átlátszó értesüléséről, miszerint az Utazó Magazin és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös díjátadóján elkészült egy olyan fotó, amelyen Potápi Árpád János mellett ott áll a román rendőrség által most is körözött székelyudvarhelyi Pethő Attila. A férfi két éves börtönbüntetése elől menekült el, miután jogerősen elítélték egy nő elleni zaklatás, ütlegelés és más testi sértés miatt. A felvétel kikerült a politikus hivatalos Facebook oldalára is, azonban félórán belül el is tűnt onnan.

A 444.hu megkeresésére a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkári Kabinet azt írta, hogy a turisztikai díjátadót nem ők, hanem az Utazó című turisztikai magazin szervezte és Potápi Árpád János államtitkár csak meghívottként volt jelen az eseményen. Az államtitkárság szerint a budapesti díjátadóra csak az étterem tulajdonosai, Pethő József és felesége kaptak meghívást. – Pethő Attila nem szerepelt sem a díjazottak, sem a meghívottak között és a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságnak nem volt róla tudomása, hogy körözés folyik ellene – közölték.