Nem vesz részt Trump „vakcinacsúcsán” a Pfizer és a Moderna

Nem vesz részt Trump „vakcinacsúcsán” a Pfizer és a Moderna

Koronavírus-vakcina, illusztráció (Forrás: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pfizer és a Moderna oltóanyag-fejlesztő vállalatok elutasították Donald Trump amerikai elnök meghívását a Fehér Házba a keddi „vakcina-csúcsértekezletre” – adta hírül a Reuters hírügynökség az amerikai Stat News egészségügyi hírportál értesülésére hivatkozva.

Mint az MTI összefoglalójából kiderül, a találkozón Trumpon kívül jelen lesz Mike Pence alelnök és több vállalat – gyógyszer nagykereskedők, szállító cégek – képviselője.

A Reuters egyelőre nem kapott választ a Pfizer és a Moderna cégektől távolmaradásuk okát firtató kérdésére. Időközben a The New York Times című amerikai lap hétfői számában az jelent meg, hogy Trump kormányzata nyár végén elszalasztotta a Pfizer ajánlatát a korábban lekötöttnél is több oltóanyag megvételéről. A vállalat már nem tudja több vakcinával ellátni az Egyesült Államokat jövő júniusig más országokkal kötött szerződései miatt.