Nem vették őrizetbe Gődény Györgyöt

Nem vették őrizetbe Gődény Györgyöt

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiengedték a rendőrségről Gődény Györgyöt a péntek hajnali előállítása után –  tudta meg a 24.hu. Értesüléseik szerint a vírusszkeptikus gyógyszerészt rémhírterjesztés gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a közösségi oldalán és a honlapján közzétett posztjai miatt. Felesége a Facebookon közölte követőivel, hogy Gődény Györgyöt péntek hajnalban elvitték otthonából a rendőrök, és házkutatást is tartottak.

A portál fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy Gődényt nem vették őrizetbe, hanem csak előállították. Ilyesmire akkor szokott sor kerülni, ha valaki súlyos bűncselekményt követ el vagy nem jelenik meg és nem is reagál a rendőrségi idézésre, vagy idézésekre. Minden bizonnyal Gődény esetében ez utóbbi történhetett, hiszen hazaengedték a gyanúsítotti kihallgatása után.

Gődény György gyógyszerész, az egyik legismertebb álhírterjesztő járványszkeptikus celeb, aki korábban testépítő és kamupártalapító is volt már. A mostani ügy összefüggésben állhat Gődény csütörtöki felhívásával, amelyben nyílt ellenállásra buzdít. Mint írta: „EZ A KÖZÖSSÉG egy ideje már nem csak panaszkodó fotelforradalmárokból áll, hanem A JÓZAN ÉSZT KÖVETVE ELSZÁNT FÉRFIAK ÉS NŐK TALÁLKOZÓHELYÉVÉ VÁLT. Mostantól kezdve pedig csakis az maradjon, aki a tetteket jobban szereti, mint a sopánkodást vagy az ábrándozást!”

Az is az ügy előzménye lehetett, hogy Polt Péter legfőbb ügyész szerdán közölte Kocsis-Cake Olivio ellenzéki képviselővel, miszerint feljelentésként értékelte a hozzá intézett kérdést. A Párbeszéd pártigazgatója azt szerette volna ugyanis megtudni, hogy fellépnek-e megfelelő módon a vírustagadókkal szemben. A parlamenti képviselő szerint Gődény György Facebook-oldalán, hivatalos weblapján, valamint Youtube-csatornáján vírustagadó tartalmak találhatók, amelyek felvethetik a rémhírterjesztés gyanúját.

Az Operatív törzs pénteki tájékoztatóján közölték, hogy a rendőrség  összesen négy vírusszkeptikus hangadónál tartott házkutatást pénteken.