Nem volt rossz Áder Jánosnak az utolsó hivatali év

Nem volt rossz Áder Jánosnak az utolsó hivatali év

Áder János televíziós beszéde 2020. április 10-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőig kellett leadniuk vagyonnyilatkozataikat az országgyűlési képviselőknek, valamint az állami hivatalok viselőinek. Áder János köztársasági elnök mandátuma lejárta előtt utoljára nyilatkozott a vagyonáról, a Telex azt is összehasonlította, hogy milyen változások történtek nála.

E szerint három ingatlan szerepel a nevén: felerészben tulajdonosa egy 2019 augusztusában vásárolt 125 négyzetméteres II. kerületi lakásnak, és ugyancsak osztozkodik – vélhetően a feleségével – egy másik 135 négyzetméteres lakáson a II. kerületben, amihez egy méretes, 55 négyzetméteres terasz is tartozik. Idén lesz 17 éve, hogy megvásárolták a 75 négyzetméteres családi házat Kisorosziban, ennek csak negyedrészt a tulajdonosa a magyar államfő.

33,19 millió forint van a folyószámláján, ez majdnem 6 millió forinttal több, mint egy évvel ezelőtt. 1690 dollárt (kb. 541 ezer forint) és 34 120 eurót (kb. 12,2 millió forint) tart a devizaszámláin. Van ezen kívül egy 23 458 eurós életbiztosítása (kb. 8,4 millió forint), ami közel 6 ezer euróval nőtt tavaly óta, valamint 1,52 millió forintnyi befektetési értékpapírja, ami alig változott a tavaly leírt számhoz képest. Négymillió forinttal csökkent a lakásvásárlásra felvett hitele tavaly óta, már csak 37 milliót kell törlesztenie az OTP Banknak.

Államfői fizetése bruttó 3,5 millió forint, ami élete végéig jár neki, személyes gépkocsi-használattal, két fős titkársággal, egészségügyi ellátással együtt.