Német lapértesülés szerint kihagyja a mai meccset Orbán Viktor

Német lapértesülés szerint kihagyja a mai meccset Orbán Viktor

A miniszterelnök is készül a meccsre (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondta szerdai müncheni útját a magyar miniszterelnök – számolt be a Telex a DPA német hírügynökségre hivatkozva. Orbán Viktor azért utazott volna a bajor fővárosba, mert este kilenctől az Allianz Arénában mérkőzik egymással a magyar és a német futball-válogatott az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

A hír azután jelent meg, hogy München polgármestere a magyar kormány melegellenes törvénymódosítása elleni tiltakozásul szivárványszínekkel szerette volna megvilágítani a Németország–Magyarország Eb-mérkőzésnek otthont adó Allianz Arénát. Bár az UEFA nem adott engedélyt az akcióra, a hírek szerint München városát szivárványzászlókkal díszítik fel, illetve szivárványszínűre világítják majd a frankfurti, a berlini és a kölni stadiont is a magyar törvény ellen tiltakozva.

Az UEFA és Szijjártó Péter is politikai akcióra hivatkozva tiltakozott a müncheni ötlet ellen, a magyar külügyminiszter még azt is elmondta, hogy károsnak tartja a sport és a politika összekeverését. Szerdán három fideszes vezetésű magyar sportklub is úgy döntött: a müncheni akcióra reagálva a magyar zászló színeivel világítják meg a Fradi, az MTK és a Loki stadionját.

A portál megkereste Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét, aki azonban sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a német lapértesüléseket. „Orbán Viktor magánprogramjairól, ahogyan korábban, ezután sem adunk tájékoztatást a szerkesztőségeknek" – közölte Havasi.

A kormánypárti Magyar Nemzet is arról ír, Orbán nem megy Münchenbe a meccsre. Információink szerint ennek az az oka, hogy a magyar miniszterelnök Brüsszelbe utazik az EU-csúcsra, és onnan szurkol majd a magyar válogatottnak.