Németh Balázs: A lendület már nincs meg, az okait tapasztaljátok

Németh Balázs: A lendület már nincs meg, az okait tapasztaljátok

Németh Balázs, az M1 közszolgálati csatorna bemondója

Fotó: Facebook / Németh Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lendület már nem volt meg a köztévénél, félgőzzel pedig hülyeség lett volna folytatni – így indokolta egy kollégáinak küldött levélben a távozását Németh Balázs. A búcsúüzenet a Media1-hez szivárgott ki. Az ugyanakkor kérdéses, Németh ellenére volt-e a nyilvánosságra hozatal, vagy épp hogy ő is ezt szerette volna. A levele végén ugyanis a sajtónak üzent: „ahogy megszokhattuk, a levelem vélhetően perceken belül eljut az internetes portálokhoz, tőlük is érzékeny búcsút veszek. Megtisztelő volt a kitüntetett figyelem, a sok címlap, cikk és mém.”

Németh a lendület fogyását úgy kommentálta a levélben, hogy kollégái ismerik, látják, tapasztalják az okait. A Media1 korában belső konfliktusokkal magyarázta a távozást, azt a Pitbull néven is emlegetett hírigazgatóval, Németh Zsolttal hozva összefüggésbe.

Németh Balázs azt írta, a távozás után mindössze egy nap pihenőt tart, pénteken kezd is új munkahelyén. A műsorvezető Deutsch Tamás öccse helyére kerül a budapesti atlétikai világbajnokságot koordináló testületben. Az új megbízatás nagyjából egy évre szól.