Németh Sándor: Ki lehet mutatni az összefüggést a háború és a Pride, a homoszexualitás között

Németh Sándor: Ki lehet mutatni az összefüggést a háború és a Pride, a homoszexualitás között

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze 2022. március 9-én a Hit Parkban. Forrás: Youtube.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze – aki egyben az ATV televíziócsatorna egyik tulajdonosa is – kifejtette gondolatait az ukrán-orosz háborúról is március 9-i, szerdai igehirdetésében. A történtekről beszámolt az Alfahír is. Az igehirdetés kezdetén még csak humorizálva utalgatott a lelkész az orosz agresszió nyomán kialakult helyzetre: „gázt adunk a szívünkre, lelkünkre, mert gáz nélkül nem megy. Az ország se megy gáz nélkül, mi sem megyünk gáz nélkül.” Kicsivel később úgy fogalmazott: „egy jó hír, hogy ez az energiaforrás soha nem szűnik meg, senki nem tud szankciót alkalmazni ezzel szemben” - itt az „Isten beszédére” utalt energiaforrás alatt.

Pár perc múlva Németh ismét visszatért a háborús helyzet témájára, azt a Biblia tükrében értelmezve: „ha szellemi módon nézzük és a próféciák fényében, akkor azt látjuk, hogy egyre közelebb vagyunk a Názáreti Jézus Krisztussal való találkozáshoz, illetve a föltámadáshoz és az elragadtatáshoz, és ez csodálatos reménység”. A vezető lelkész azzal nyugtatta hallgatóságát, hogy ez nem csak a Hit Parkban őt hallgatókra vonatkozik, hanem a világban az összes újjászületett keresztényre.

Ezután a vezető lelkész általánosságban fogalmazta meg tételeit korunkról és a háborúk okairól: „Sok dologban a világ megváltoztatta Isten törvényét, illetve nem tudott behatolni Isten törvénye a nemzetek kultúrájába, és ahol megmaradtak a pogány szokások, ott természetesen Isten igéjével ellentétes magatartások, bűnök vannak jelen. És amikor az emberek sokkal fontosabbnak tartják a tradíciójuknak a védelmét és átmentését, mint az Isten igéjének való engedelmességet, akkor valóban nem tudnak megtérni az emberek. Ráadásul most a modern világban, az aposztázia [aposztázia: hitelhagyás - a szerk.] korában, vagyis a törvénytelenség korában – ugye erről sokat beszél az Újszövetség is, az Ószövetség is utal erre – hogy ez fogja jellemezni a korszaka végét, és Isten ítéletének, illetve beavatkozásának egyik fő oka – és ez vonatkozik a háborúkra is természetesen, éhségre, földrengésekre, természeti katasztrófákra, anyagi jellegű csapásokra – ennek mind a törvénytelenség az oka. Minél nagyobb a törvénytelenség, annál nagyobb az instabilitás a Földön, és annál nagyobb veszélye van a háborúnak.”

Majd Németh Sándor rátért Oroszország ukrajnai háborúja okainak elemzésére. „Nem állnak messze az igazságtól azok a szellemi emberek, akik a mostani helyzetet is a bűnnel, vagy akár – hogy mondjam, istenkáromlásnak tűnik a világi emberek számára – a Pride-dal, a homoszexualitással, a melegházassággal, ezeknek a térhódításával hozzák összefüggésbe. Igenis ki lehet mutatni az összefüggéseket ezzel kapcsolatosan és ha a jövőben ez a háború be is fejeződik – és imádkozunk, hogy minél előbb fejeződjön be, mert Isten nem akarja, hogy ilyen ostoba, gonosz módon haljanak meg az emberek – bombákkal satöbbi, hogy háborúznak az emberek – hanem azt akarja, hogy megtérjenek és az igazság megismerésére jussanak.”

A Wikipédia összesítése szerint ugyan Ukrajnában 2015 óta évente van melegfelvonulás, azaz Pride, ám a melegházasság nem törvényes, de még az olyan bejegyzett élettársi kapcsolat sem, amely Magyarországon azonos nemű párok között is jogszerűen köthető 2009 óta folyamatosan, azaz az Orbán-kormányok 12 éve alatt is. Ukrajnában a melegházasság bevezetésének elutasítottsága egy felmérés szerint rendkívül magas, 85-90 százalék körüli, szemben a magyarországi elutasítottsággal, mely egy másik felmérés szerint 38 százalékos.

Németh Sándor kijelentését a lenti videóban találja, 31:05-től: