Németh Sándor szerint mindenki szabadon értelmezheti a szavait

Németh Sándor szerint mindenki szabadon értelmezheti a szavait

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze 2020. július 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindenki szabadon dönthet arról, kire szavaz áprilisban – erről Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze beszélt az Alfahírnek.

A Jobbikhoz közel álló portál azt követően kereste meg Németh Sándort, hogy a Hit Gyülekezetének Vidám Vasárnap című istentisztelén tartott újévi beszédében úgy fogalmazott  „a 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt.”

– Ez egy elvi álláspont, nem pártpolitikai, bár nyilván érinti a pártpolitikát – fogalmazott Németh Sándor, azonban azt nem kívánta egyértelműsíteni, hogy a kormánypártokra való szavazásra buzdította-e követőit. Szerinte ugyanis hiába tűnhetett a közvéleménynek és a sajtónak így, ettől még mindenki szabadon értelmezheti szavait.

Amennyiben konkrét véleménye lesz az ügyben – mint közölte –, azt nyíltan és egyértelműen elmondja majd.

Németh Sándor arról is beszélt, hogy soha nem vett részt a Békemeneten, sőt nem is ismeri a rendezvényt szervezők céljait és programjukat. Így az sem derült ki, hogy kíván-e részt venni a legközelebbi kormány melletti kiálláson.