Németh Sándor újévi beszédében a kormány támogatására buzdított

Németh Sándor újévi beszédében a kormány támogatására buzdított

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j) és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze aláírja a kormány és az egyház között létrejött új, átfogó szerződést a Karmelita kolostorban 2020. július 24-én Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány támogatására buzdított újévi beszédében a Hit Gyülekezetének vezetője, Németh Sándor. A beszédet a Hetek közölte. Az ATV-t is tulajdonló egyházi vezető azt mondta, „a 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt.”

Szerinte a nyugati világban ma olyan „törvénykezési” folyamat indult el, amely figyelmen kívül hagyja a természet, például a szexualitás vagy a házasság törvényét. (Németh feltehetően a törvényhozásra, nem pedig a törvénykezésre gondolt.) Úgy látja, ez fundamentális probléma az emberiség számára.

Az egyházi vezető ugyan komoly problémának látja a korrupciót és a gyűlölködést, de ezeknél összehasonlíthatatlanul súlyosabb szerinte, hogy Magyarország is a „természetellenes törvénykezés” fenyegetettsége alatt áll. Szerinte ez összefüggésben áll a globalizmus eszméjével, illetve mozgalmával.

Németh úgy látja, emiatt a legfontosabb kérdés a magyarok számára, hogy kinek a kezébe kerül az állam irányítása. A vezető itt sokadjára is megismételte a tévesen használt törvénykezés kifejezést: „a globalisták hazai képviselői, aktivistái kezébe kerül az államhatalom – itt mind a három ágazatára gondolok – irányítása, és Magyarországon gyors fölzárkózás indul el a törvénytelen, természetellenes törvénykezésben, hogy utolérjék, fölzárkózzanak a nyugati világhoz? Vagy pedig az államhatalmat továbbra sem a globalisták érdekeire fogják felhasználni tavasztól, hanem az itteni állampolgárok javaira és érdekeire használják föl? Óriási különbség van a kettő között.”

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Hetekben boldog új évet kívánt a kínai kommunista állam elnöke, Hszi Csin-ping is.

Bár továbbra is akadnak ellenvélemények, de a jogi szaknyelvben a törvénykezés kifejezést a bírói ítélkezésre használják, míg a törvényhozást arra, ha a parlament dönt valamilyen törvényről.